HAKKARİ / YÜKSEKOVA - 50. Yıl Ortaokulu

50. Yıl Ortaokulu

Milli Egemenlik Caddesi Adliye Sarayı Karşısı Yüksekova/HAKKARİ
Vizyon
Ülke düzeyinde kaliteli eğitim veren, gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgi odağı haline gelmiş, çağdaş bir eğitim ve kültür merkezi olmak. İstiyoruz ki ; * Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. * Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. * Okulumuzda hem öğretenler, hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. * Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun, doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.
Misyon
Yüksekova 50. Yıl İlkokulu ailesi olarak bizler; Öğrencilerimizi çağdaş eğitim teknolojilerini kullanan, demokratik katılımı uygulayan, farklılıkları ile övünen, toplumun sürekli değişen ihtiyaç ve beklentilerine yanıt veren öğrenciler yetiştiririz. Ayrıca yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde, çağdaş bilgilere ulaşabilen, dünyada eğitim alanındaki gelişmelere ayak uydurabilen ve üst öğrenime bu donanımla gidecek bireyler olarak yetiştirmek; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak; Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak; okul çevresine Eğitim, Öğretim, Bilim ve Kültür alanlarında bilgiye ulaşma ve kullanma olanağı sunmak için varız.
Başarılar
MERKEZİ SINAVLARDA İL VE İLÇE BİRİNCİLİKLERİ İLE ÇEŞİTLİ SPOR ETKİNLİKLERİNDE DERECELER.
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM
DERS BAŞLAMA 07:10 DERS BİTİŞ 12.10
KALORİFER
İLÇE MERKEZİNDE OLDUĞU İÇİN ULAŞIM SORUNU YAŞANMAMAKTADIR.
MİLLİ EGEMENLİK CADDESİ, ADLİYE SARAYI KARŞISI, YÜKSEKOVA/HAKKARİ
İL MERKEZİNE 70 KM, İLÇE MERKEZİNE 50 M UZAKLIKTADIR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%95
Futbol Turnuvası,masa tenisi turnuvası,voleybol turnuvası,resim sanatı,müzik.
Deneyap,TÜBİTAK.